WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - Dolce Vita Morlanwelz  4 - 6  (3-3)

DATUM 21-03-2014  21:15

DOELPUNTEN 7’ Dendane (0-1), Coppola (1-1), Cammalleri (2-1), Canaris S. (2-2), 17’ Hüyük (3-2), 19’ Canaris S. (3-3), 31’ Dendane (3-4), 34’ Cammalleri (4-4), 40’ Caudron (4-5) en 40’ Canaris Giovanni (4-6).

VERSLAG HOPEN DAT ER LIJKEN UIT DE KAST VALLEN
Dat is de enige conclusie die we kunnen trekken na de partij tegen concurrent voor het behoud Morlanwelz. Coppola vervoegde de groep, maar Sleypen ligt uit. Coach El Yahiaoui trommelde iedereen op die hij maar kon optrommelen en de piepjonge Dari (15j.) werd na zijn goede wedstrijd bij de beloften beloond met een zitje op de bank bij de elite, maar ….

De wedstrijd van de bezoekers begon zoals verwacht. Ze plooiden terug tot op de eigen helft en loerden op de counter. Ook Houthalen deed dat aanvankelijk, maar konden met het verkregen balbezit enkele kansjes afdwingen. Na zeven minuten lieten de onzen zich even vangen en kon sterkhouder bij MLZ Dendane de 0-1 scoren. Celtic antwoorde meteen met een ingestudeerde hoekschop en de gelijkmaker via Coppola 1-1 en onmiddellijk nadien met de uitbraak en een goed uitgespeelde aanval via Cammalleri – Duric S. – Cammalleri tot de 2-1. Maar dan vielen bij Duric een aantal schroeven om, want gelijk een Jack Russel achter een balletje aanliep, zo liep Semir achter de bal die MLZ goed rondspeelde. Via de lange lobbal werd Canaris aangespeeld en terwijl Skeric enkel maar riep en wees vergat hij zélf de vuile meters dicht te lopen en Canaris scoorde met een pegel de 2-2. De wedstrijd werd een kat en muis spelletje zoals verwacht, tot na zeventien minuten een mooie aanval via Coppola tot bij Huyuk geraakt en die knap overhoeks de 3-2 scoort. Celtic probeert dan op balbezit te spelen, maar Dos Santos vergat een minuut voor de koffie Canaris aan de tweede paal en die kan met een tikkeltje geluk terug gelijk scoren.

Na de koffie komen beide ploegen opnieuw met dezelfde wapens uit de kleedkamer. Beide ploegen krijgen kansen, maar beide doelmannen profileren zich. Tot halfweg de herneming MLZ met 3 tegen 1 in de aanval gaat. Decoster kan pareren, en Huyuk moet de bal daar wegwerken, doch wilt controleren, verliest de bal en MLZ kan de ‘vergeten’ Dendane aan de tweede paal bedienen en het staat 3-4. Celtic gaat dan opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en het is de nog maar “half” fitte Coppola die wél zo slim is om door te gaan als de bezoekende doelman de bal lost, waardoor Cammalleri de 4-4 kan scoren. Het spel gaat gelijk op en we stevenen af op een gelijk spel. Tot de ongemotiveerde Skeric tot overmaat van ramp ook nog een voorzet van MLZ in eigen doel werkt op 8” voor het einde van de partij. Celtic gaat dan blind in de aanval, verliest de bal en Canaris kan op de gong de 4-6 eindstand scoren. Dodelijk verlies voor Celtic. Het bestuur heeft héél hard zijn best gedaan en gewerkt om er iets van te maken. En het kreeg enkel maar ontgoochelingen te verwerken dit seizoen. Is het dan over en uit ? Neen, maar nu moeten er lijken uit de kast vallen om het behoud nog af te dwingen. Hebben we alles nog in eigen handen? Neen, want we hangen af van de resultaten van Brussel nu. We moeten nog zeker 1 à 2 van de 4 wedstrijden zien te winnen. Hoe we dàt gaan doen is aan de sportieve leiding om hun hoofd over te breken de komende weken.

IT AIN’T OVER UNTIL THE FAT LADY SINGS !!!!